(VIDEO) Pokušali da unesu ogromne količine sedativa u tankovima za zrak

(VIDEO) Pokušali da unesu ogromne količine sedativa u tankovima za zrak


Na snimku sa skenera uočeno je da se nešto sumljivo nalazi u tankovima za zrak.

Na graničnom prijelazu Horgoš carinska služba Srbije je spriječila pokušaj krijumčarenja velike količine sedativa u tankovima za zrak jednog kamiona, saopćila je Uprava carina.

Kako se navodi, slučaj je otkriven zahvaljujući carinskom mobilnom skeneru na izlazu graničnog prijelaza Horgoš gdje carinska služba temeljno sprovodi kontrole i u novonastalim vanrednim okolnostima.

Na snimku sa skenera uočeno je da se nešto sumljivo nalazi u tankovima za zrak na prikolici kamiona beogradskih registarskih oznaka koji je prema Švedskoj i Norveškoj prevozio autodijelove, lijepak i silose u djelovima.

Carinici koji rade na skeneru su primjetili da se u tankovima, koji bi trebalo da su prazni, odnosno ispunjeni samo zrakom, nalazi nešto zbog čega je sproveden detaljan pregled, javlja Telegraf.rs.

Kad su tankovi razmontirani vidjelo se da su oba do vrha ispunjena psihoaktivnim lijekovima ””ksalol”” i ””rivotril””.

U saopćenju se navodi da je Uprava carina reorganizovala svoje svakodnevne aktivnosti tokom vanrednog stanja, tako da fokus bude na što bržem i efikasnijem prometu robe što, dodaje se, podrazumijeva i detaljnu kontrolu pošiljki u teretnom saobraćaju, kao i redovne dubinske kontrole.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija