PU Banjaluka: Utvrđuje se odgovornost policajaca koji su šest osoba sproveli u pogrešan karantin

PU Banjaluka: Utvrđuje se odgovornost policajaca koji su šest osoba sproveli u pogrešan karantin


Policijska uprava Banja Luka utvrdit će odgovornost i sprovesti unutrašnji postupak protiv policijskih službenika koji su u ponedjeljak izvršili pratnju vozila sa šest građana, državljana BiH od Jakupovaca, kod Laktaša do Studenskog centra “Nikola Tesla”, umjesto do Srednjoškolskog đačkog doma u Banjoj Luci, kako bi utvrdili kako je došlo do ove greške.

– Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka nisu nadležni za prijem i smještaj građana u Studentski centar, jer je Uputstvom za organizovanje i sprovođenje karantina na graničnim prijelazima i u lokalnim zajednicama i dogovora odgovornog tima, obaveza policijskih službenika pratnja osoba od karantina sa graničnog prijelaza, do karantina koji su određeni odlukom Grada odnosno Općine, a smještaj vrši odgovorni Tim imenovan od lokalne zajednice – navodi se u saopćenju iz Policijske uprave Banja Luka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija