U Sarajevu testirano 65 uzoraka, nema novozaraženih

U Sarajevu testirano 65 uzoraka, nema novozaraženih


U Kantonu Sarajevo u potekla 24 sata nije bilo novozaraženih koronavirusom, potvrđeno je za “Avaz”.

Ukupno je testirano 65 uzoraka, od kojih je jedan bio pozitivan, ali je riječ o retestiranom uzorku, a ne o novom slučaju.

– Trenutno je hospitalizirano sedam pacijenata. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici nalaze se dvije osobe, a u izolatoriju KCUS-a pet. Nema pacijenata na respiratorima. Ukupan broj oporavljenih u Kantonu iznosi 56, a broj aktivnih slučajeva je 42. Jučer nije bilo potpuno oporavljenih niti smrtnih ishoda – navodi se u podacima iz biltena Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Ukupan broj oboljelih od zarazne bolesti Covid-19 u Kantonu Sarajevo i dalje iznosi 108. U KS do sada je od posljedica Covida-19 preminulo šest osoba, dok ih se 56 oporavilo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS evidentiralo je tokom protekla 24 sata dva slučaja kršenja mjere samoizolacije, a u prinudnoj izolaciji nalaze se dvije osobe. Na evidenciju Službe za zapošljavanje KS od proglašenja stanja nesreće 18. marta 2020. godine prijavilo se 5.165 osoba.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija