Ambasada SAD u BiH: Svaka pomoć mora biti pravilno koordinirana i transparentna

Ambasada SAD u BiH: Svaka pomoć mora biti pravilno koordinirana i transparentna


Iz Ambasade SAD, na upit “Dnevnog avaza“, prokomentirali su najavu dolaska vojno-sanitetskog osoblja iz Rusije u Mostar kako bi obavili dezinfekciju Sveučilišne bolnice.

– Mnoge države i institucije, uključujući SAD i NATO, odgovorile su na zahtjeve za pomoć građana BiH tokom ove neviđene krize. Svaka pomoć treba biti pravilno koordinirana s relevantnim vlastima u BiH, transparentna i dostupna svim građanima kojima je pomoć potrebna širom zemlje – rečeno nam je iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD.

Dolazak ruske jedinice, koji je podigao dosta prašine, sada je pod znakom pitanje nakon brze reakcije nadležnih institucija u BiH. Za sada nije poznato ni hoće li odobrenje za dolazak dati Predsjedništvo BiH, jer su dva člana Šefik Džaferović i Željko Komšić kazali da to mogu da rade i druge firme u BiH, pa i Oružane snage, koje su, također, obučene za tu vrstu posla.

Ova jedinica bila je prije dvadesetak dana u Banjoj Luci, ali kako je rečeno iz Ministarstva sigurnosti, tada su dali skroz druge podatke.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija