Glupane, sjediš kući dva mjeseca, nisi na vakrs otišao sestri, uskrs si sam proveo, iftariš sam danima…

Glupane, sjediš kući dva mjeseca, nisi na vakrs otišao sestri, uskrs si sam proveo, iftariš sam danima…


Redakcija portala Crna-Hronika donosi vam zanimljiv komentar Ajdina Kapidžića iz Sarajeva koji je dao svoj osvrt na sinoćni korona-dernek koji je organizovan u glavnu gradu Bosne i Hercegovine.

Njegov komentar prenosimo u cijelosti:

Glupane, sjediš kući dva mjeseca. Budalo, nisi na vakrs otišao sestri. Idiote, uskrs si sam proveo. Naivčino, iftariš sam danima. Ekran ti od gledanja izgorio. Zatvoren si Ajdine. Zatvoreni ste prijatelji moji. Pozivamo se da ostanemo gdje smo, da ne bi jedni drugima štetu nanosili. Tješimo se kako je sve normalno, kako će proći i kako nam je svima, baš svima, isto. Nije normalno, neće proći, a svima nije isto ni u snu.


Sarajevo, 4.5.2020. 21:00
Vozim se na Dobrinju da vidim djevojku prvi put nakon 50 dana. Da, pedeset. Zato što živi s mamom koja je izliječila rak, a ni moja nije najbolje sa srcem, pa je jeftinije valjda ostati kući, maker i 50 dana. Vrijedi.

Sarajevo, 4.5.2020. 21:00

Sjede tako za stolom ministar, dekan – naučnik, naravno ugledni biznismen (kakav do ugledan), doktor… ovaj…hoću reći heroji, i skup pjevača narodne muzike kakav se rijetko viđa i na najvećim romskim svadbama po zapadnim metropolama. Sve je, kažu upućeniji, popratio i sam instagram. Na stolu meso, alkohol, cigare, i još ponešto… jer bio je i Pecikoza, ugledni autor, ovaj prelet… ma ne, zastupnik, kantonalni. Onaj što ga je snimilo? E jes, taj.

Mikrofon ide u krug, možda još svašta ide u krug, sve na razmaku cca 14 cm. Taj ministar je Srbin. Nije sad da je to važno, ali to mu je glavna referenca za funkciju koju obnaša. Živi u RS-u i vozari na posao, kad ga ima. U tom RS-u u ovo doba na snazi je policijski sat. Derneči u Sarajevu u kojem je na snazi zabrana rada ugostiteljskim objektima, zbog koje su hiljade ostale bez posla i perspektive. Zanimljivo je kako ljudi na Dobrinji naveče šetaju u rijetkim momentima ograničene slobode, pa budući da entiteske granice nisu vizualizirane pređu koji korak u RS, pa uredno dobiju kazne od tamošnje policije.

Nego, sva ova zbrka i haos vam je zbog nekog novog virusa od kojeg strepimo. Na njega nas je prvi upozorio dekan veterine, ugledni (kakav do ugledni) dr Nihad Fejzić. Podrazumjeva se, najveći poznavalac RNA virusa u državi. E, on je taj dekan s vrha priče. Sjedi i on s ministrom. Pjeva im Koke, pjeva im Šerif, pjeva im Hari, Slađa,… ma nema ko ne pjeva. Eto kakav je dernek Halid pjevo. Sve sam ti reko.

A ramazan. A alkohol. A zabrane. A virus. Pa čekaj, jesu li to oni pjevači što za ramazan I bajram gostuju na TV Hayat, pričaju o vjeri, adetima bošnjačkim, naninoj zeljanici I to!? Jesu. I sjede baš tako za ramazan? – Sjede.

Ostatak teksta pročitajte na Ajdinovom Facebook profilu.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija