U rodilištu odjekivalo „horsko pjevanje“

U rodilištu odjekivalo „horsko pjevanje“


U Jajcu je u proteklih 48 sati rođeno šest beba. Ovaj put malu prednost imale su dječaci, ali veliku radost svakako su donijele i djevojčice.

– U protekla dva dana u našem gradu desilo se nešto lijepo, vedro, pozitivno, nešto što ne može zaustaviti ni koronavirus a to je život. U porodilištu Opće bolnice Jajce rodila se četiri dječaka i dvije djevojčice , te je nakon dugo vremena iz rodilišta odjekivalo „horsko pjevanje“, na zadovoljstvo roditelja i svih uposlenika – rekao je dr. med. Stipan Jezerčić, v.d. direktora Opće bolnice.

U novembru prošle godine cijeli odjel ginekologije se renovirao, kupljen je inkubator i na taj način su se stvorili uvjeti za obavljanje poroda i u Jajcu.Ranijih godina brojne trudnice bile su primorane tražiti hospitalizaciju u Travniku ili Novoj Biloj.

– Odjel ginekologije od kraja marta radi u posebnom režimu zbog pandemije koronavirusa, ali nije prestajao pružati zdravstvene usluge našim pacijenticama, pa i one usluge koje po zakonu pripadaju primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a ne samo bolničkoj – istakao je Jezerčić.

Osim toga, u proteklom periodu na odjelu je urađeno još i 20 poroda od toga dva carskim rezom, 10 ginekološko hirurških intervencija, 30 ultrazvučnih pregleda i 170 pregleda trudnica prenosi Avaz.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija