Dr. Rajić o stanju na UKC RS: Svaki dan imamo nekog oboljelog, strašan je teror, svaka kritika se shvata kao atak na državu

Dr. Rajić o stanju na UKC RS: Svaki dan imamo nekog oboljelog, strašan je teror, svaka kritika se shvata kao atak na državu


Situacija na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjoj Luci je vrlo, vrlo alarmantna, veliki broj osoblja se razbolio od koronavirusa i ti ljudi su smješteni u Studentski dom, kaže doktorka u UKC-u Republike Srpske Romana Rajić.

Nakon što je Strukovni Sindikat doktora medicine iznio sa kakvim se problemima susreću zaposleni, menadžment te zdravstvene ustanove je to odbacio, tvrdeći da je sve pod kontrolom.

– Mene su lično zvali ljekari i sestre iz Covid bolnice da se žale zašto Sindikat ćuti, ako se već bore za ljudska prava. Čitava stvar je sada ispolitizovana, jer je politika uveliko ušla u ambulante i struka se ne pita ništa. Jer, da su pitali struku u UKC ne bi došlo do ovoga stanja – rekla je doktorka Rajić u dramatičnoj ispovjesti,u emisiju “Puls naroda” BN radija.

Kako je prenio rtvbn.com,dr. Rajić je izjavila da ljekari i sestre nisu dobili adekvatnu opremu, da “svaki dan imaju nekog pozitivnog, sestre su najviše stradale jer nisu imale zaštitnu opremu”. Rekla je i da zaposleni u Domu zdravlja nisu pošteđeni , te da “i oni trpe teror i susreću se sa istim problemima”.

Govoreći o pritisku koji se vrši na zaposlene i zbog toga što je u javnost izašla slika o onom šta se dešava u UKC, doktorka kaže da su pritisci svakodnevni, pa su čak neki dobijali i papir da se isčlane iz Sindikata.

“Žalosno je što se svaka kritika shvata kao atak na državu”, naglašava doktorka.

Dramatičnu ispovijest doktorice Rajić možete čuti u videu

 

https://youtu.be/t91blMrjUGk


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija