Zeničanin opljačkao poslovnicu “BH Pošte”, policija ga ekspresno uhapsila

Zeničanin opljačkao poslovnicu “BH Pošte”, policija ga ekspresno uhapsila


Zenička policija ekspresno je uhapsila danas Zeničanina J. Opanovića (32), nakon što je jutros, oko 10:30 sati, prijeteći hladnim oružjem, opljačkao poslovnicu “BH Pošta” u ulici Ćire Truhelke.

Kako saznaje “Avaz”, Opanović je oteo više od 1.000 KM.

Prema riječima Aldine Alić, portparola Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), na rasvjetljavanju razbojništva i otkrivanju izvršioca odmah su angažirane sve raspoložive policijske snage.

– Kao rezultat brze i koordinirane akcije policije, u 11:15 sati, u ulici Margita, policijski službenici Policijske stanice Crkvice su locirali i uhapsili J. O. iz Zenice, zbog sumnje da je počinio navedeno razbojništvo – kaže Alić.

Dodaje da su operativnim radom na terenu policajci došli do saznanja o kretanju osumnjičenog, te su u navedenoj ulici, u kontejneru za otpad, pronašli odjeću i obuću koju je pljačkaš odbacio prilikom bjekstva, a koju je koristio prilikom izvršenja krivičnog djela.

Nakon hapšenja, J. O. je zadržan u prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Prilikom pregleda uhapšenog, policijski službenici su pronašli četiri sadržaja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu – ističe Alić.

Droga je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja, a uhapšeni će biti predat u nadležnost i na daljnje postupanje Tužilaštvu ZDK, zbog sumnje da je počinio krivična djela razbojništvo i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Iz Uprave policije MUP-a ZDK se zahvaljuju građanima na saradnji, pomoći i informacijama koje su pružili tokom jutrošnje akcije prenosi Avaz.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija