Apel iz GRAS-a: Nemojte koristiti naše usluge kada zaposleni idu i vraćaju se s posla

Apel iz GRAS-a: Nemojte koristiti naše usluge kada zaposleni idu i vraćaju se s posla


Iz GRAS-a apeluju na putnike da u jutarnjim i popodnevnim satima ne koriste njihove usluge da bi oni koji rade mogli na vrijeme stići na posao.

S obzirom na to da je primjetan veći priliv putnika u jutarnjim i popodnevnim satima, kada većina ljudi odlazi na posao i vraća sa posla, molimo naše građane koji ne koriste radničke mjesečne karte da poštuju naredbu i ne ulaze u vozila javnog gradskog prijevoza od 6.30 do 9. i od 15 do 17 sati, a posebno naše starije sugrađane, penzionere koji spadaju u zdravstveno rizičnu grupu, navodi se u saopćenju GRAS-a.

Naredbom je jasno navedeno koliko putnika se može nalaziti u vozilu tokom vožnje i svako povećanje broja putnika značilo bi ugrožavanje njihovog zdravlja. Kako nam je u ovoj situaciji najvažnije zaštititi zdravlje građana apelujemo na sve naše korisnike da se pridržavaju propisanih mjera koje nalažu obavezno korištenje zaštitnih maski i po mogućnosti rukavica. Da ulaze u vozila GRAS-a isključivo na prva i sjede na za to obilježenim sjedištima, poštuju razmak, te ne insistiraju na ulasku u vozilo ukoliko su sjedišta popunjena.

Svi se moramo prilagoditi novonastaloj situaciji i imati strpljenja kako bismo izbjegli neželjene posljedice.

(VIDEO) Provozali smo se tramvajem, evo kako se građani snalaze sa novim sistemom vožnje


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija