Od posljedica koronavirusa umrle tri osobe, zaraženo još sedam

Od posljedica koronavirusa umrle tri osobe, zaraženo još sedam


U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata testirano je 213 laboratorijskih uzorka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod sedam osoba, saopćeno je iz entitetskog Instituta za javno zdravstvo.

Prijavljena su i tri smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa. Radi se o tri muškarca, starije životne dobi iz Banje Luke, Kozarske Dubice i Kneževa, koji su imali više hroničnih udruženih oboljenja.

Četiri novozaražene osobe su iz Banje Luke, dvije iz Kotor Varoša i jedna iz Bosanskog Novog.

Do sada je u tom bh.entitetu potvrđen 1.371 slučaj virusa korona, a preminulo je 107 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U RS se od novog koronavirusa do sada oporavila 791 osoba, a testirano je njih 24.841.

Ukupan broj hospitaliziranih osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo virusa korona u RS je 140, i to u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 53, a u bolnicama 87 pacijenata.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 2.769 osoba u tom bh. entitetu, a nadzor je završen kod njih 32.179, potvrđeno je iz entitetskog Instituta za javno zdravstvo prenosi Avaz.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija