Policija zbog nepoštivanja mjera sinoć zatvorila nekoliko ugostiteljskih objekata u Mostaru

Policija zbog nepoštivanja mjera sinoć zatvorila nekoliko ugostiteljskih objekata u Mostaru


Zbog nepoštivanja mjera i preporuka nadležnih u borbi protiv koronavirusa u Mostaru je tokom protekle noći zatvoreno nekoliko ugostiteljskih objekata.


Ove informacije za Klix.ba su potvrđene iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona. Kako nam je rečeno objekti su zatvoreni zbog nepoštivanja epidemioloških mjera.

“Nadzor ugostiteljskih objekata vrši se redovno, svaku večer“, ističu iz MUP-a HNK.

No, tokom prošle noći neke objekte su morali zatvoriti jer je u njima bilo više od 100 ljudi, a nije ispoštovana ni fizička distanca.

Objavljen duži snimak: Tuča u diskoteci u Žepču, bilo povrijeđenih

‘Nažalost večeras smo morali zatvoriti svoja vrata zbog naredbe Inspekcije HNŽ-a. Isprike ovim putem i nadamo se da se uskoro družimo”, naveli su iz jednog ugostiteljskog objekta na društvenim mrežama.

Informacija o radu inspekcije na području Mostara zatražena je ranije i od šefa Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara, Hilme Điledije, ali smo također ostali uskraćeni za odgovor. Podsjećamo, nakon pet tjedan bez novih slučajeva zaraze koronavirusom, u srijedu je zabilježen novi slučaj.

Riječ je o starici iz Stoca, koja je trenutno smještena u ‘Covid bolnici’. U petak je član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez najavio kako će biti pokrenuta inicijativa za ponovno proglašenje epidemije u Federaciji BiH.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija