Vlasnik sarajevskog kluba poručio: Ko preživi juni, juli sigurno neće!

Vlasnik sarajevskog kluba poručio: Ko preživi juni, juli sigurno neće!


Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS, uz podršku i asistenciju pripadnika MUP Kantona Sarajevo zbog pogoršane epidemiološke situacije u u KS obavila je inspekcijske aktivnosti u četiri objekta i izrekla prekršajne kazne u iznosu od 9.000 maraka.

Inspekcija tri objekta u Sarajevu zbog kršenja mjera zabrane kaznila s 9.000 maraka

Ovu informaciju potvrdio i Fahir Halilović, direktor Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.

On je pojasnio da su sinoć izvršena četiri inspekcijska nadzora u caffe baru i noćnom klubu “Barloti,” restoranu i noćnom klubu “Bistra voda”, objektu Infiniti UNDERGROUND i cafe baru “Jazzbina”.

Ovim povodom muzičar i vlasnik sarajevskog kluba “Jazzbina” reagovao je na svom Facebook profilu Tarik Karačić, koji je opisao šta se sinoć dešavalo tokom inspekcijsko-policijskog prepada. Prenosimo njegovu objavu:

https://www.facebook.com/tarik.karacic/posts/10218908866765568

“KO PREŽIVI JUNI, JULI SIGURNO NEĆE!

Sinoć su na 36 ljudi u Jazzbini (gosti, bend, uposleni – sve zajedno nas 36), ušla dva inspektora i 10 policajaca, 9 minuta poslije ponoći.

Inspektorica stoji 10 cm udaljena od mene, povremeno se dodirnemo laktovima jer joj dajem svu potrebnu dokumentaciju i piše mi kaznu za distancu. Pa ima li to igdje na svijetu? Policajac do mene se smije, ne može ni on da vjeruje, a šta će, radi svoj posao. Kaže mi na kvadraturu Jazzbine može sjediti 7 do 15 ljudi.

Moram reći da su inspektor i policija bili jako ljubazni, nezgodno im, a štaš… poslalo ih iz klana crvenobradih zeleno-zastavaša, dok je sanitarna inspektorica, zadužena za distancu koju ni sama ne poštuje, došla da se dokaže.

Pa kako nastaviti raditi, platiti vodu, smeće (slali su račune i za vrijeme pandemije – voda i smeće isti račun kao za januar), struju, kiriju, plate uposlenima, PDV i poreze od kojih ista ta policija i inspektori dobijaju platu?!

Šta će, poslao ih iz kriznog štaba crvenobradi diktator i svemogući gospodar naših bjednih života.

Dragi moji političari, da nije pandemije ne bi ste ni naučili šta je lična higijena, govna smrdljiva, pogana. Dokle više, dokle ćete više cijediti sav ovaj narod… Malo vam što ste se naklepali od respiratora i raznih javnih nabavki. Malo vam kredita od MMF-a, para koje će vraćati naši unuci. Malo vam što su vam matere kukale u sred rata “Ostavite mom sinu jednu vreću”, malo vam plate od po pet-deset hiljada, a dva puta za 18 mjeseci ste sjeli nešto da uradite i ni tada niste ništa uradili, fukaro nesposobna. Bagro jedna bezobrazna i nezasita, prestanite više da nas mrcvarite.

FUJ, FUJ, FUJ…

Jazzbina Sarajevo, moji partneri i saradnici i ja smo napravili više kulturnog programa za tri godine nego vi od 1996. do danas.

Izvinjavam se u ime našeg skromnog kolektiva svim gostima koji su morali prisustvovati sinoćnjem teroru.

“KO PREŽIVI JUNI, JULI SIGURNO NEĆE“ – poručio je još jednom i na kraju svog posta Tarik Karačić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija