Uhapšeni vijećnik Hasan Hodžić predat Tužilaštvu KS

Uhapšeni vijećnik Hasan Hodžić predat Tužilaštvu KS


Hasan Hodžić, vijećnik Općine Novi Grad kojeg je SIPA jučer uhapsila u Sarajevu predat je u nadležnost Tužiaštva Kantona Sarajevo.

On se sumnjiči za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

Uhapšen je jučer u zgradi Općine Novi Grad. Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, rekla nam je da će osumnjičeni biti zadržan 24 sata, a da će u tom roku biti poznata tužilačka odluka.

Tačnije, tužilac će odlučiti hoće li tražiti pritvor ili će se osumnjičeni uz mjere zabrane braniti sa slobode.

Hodžić se sumnjiči da je prošle godine zahtijevao i primio dar u vidu laptopa, mobitela i skupocjenih parfema, a zatim tražio 100.000 KM od stranog investitora kako bi putem vijećnika Općine Novi Grad ishodovao odluku o izmjeni Regulacionog plana ove općine za izgradnju objekta.

“Osumnjičeni će biti zadržan 24 sata u prostorijama Tužilaštva KS i nakon što ga ispita postupajući tužilac odlučit će o daljnjim mjerama”, rekla je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

Hodžić je osumnjičen za krivično djelo primanja dara i drugih oblika koristi, a u okviru predmeta kodnog naziva “Hotel”.

Podsjetimo, policijski službenici SIPA-e jučer su po nalogu Općinskog suda u Sarajevu pretresli stambeni objekat i motorno vozilo koje koristi osumnjičeni i tom prilkom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku.

Istražitelji SIPA-e su pregledali i službene prostorije Općine Novi Grad te izuzeli određenu dokumentaciju. Istražne radnje se dovode u vezu s poslovanjem jednog rekreacionog centra na području ove općine prenosi Klix.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija