Sarajlija Ismet koji je spasio život Dževadu: Tada nisam razmišljao hoće li snajper pogoditi i mene

Sarajlija Ismet koji je spasio život Dževadu: Tada nisam razmišljao hoće li snajper pogoditi i mene


Ismet Mršević iz Sarajeva čovjek je koji je za vrijeme opsade Sarajeva spasio život Dževadu Pintolu. Do ovog hrabrog Sarajlije koji te ratne 1992. godine nije razmišljao o tome može li i njega pogoditi snajper, već samo da svom sugrađaninu spasi život, došla je redakcija portala Hayat.ba.

Dževadov rođak je na Facebook stranici Spotted Sarajevo objavio dirljivu fotografiju na kojoj se vidi čovjek koji spašava ranjenika. U objavi na pomenutoj stranci piše:

“Pozdrav drugari, moj rođak traži ovog čovjeka koji ga je spasio prilikom ranjavanja.

Nije trebalo dugo da se uz hiljade reakcija, desetine dijeljenja objave na društvenim mrežama i pregršt komentara pronađe čovjek sa fotografije.

Ismet Mršević, čovjek koji je spasio ranjenika oglasio se u komentarima sa porukom: “Pozdrav i od mene, ja sam ovaj crni zgodni mladić. Volio bih i ja upoznati ranjenog čovjeka sa fotografije”.

Dirljiva priča sa Facebooka: Ranjenik iz ratnog Sarajeva pronašao svog spasioca

I oni će se upoznati danas. Otkrio nam je Ismet koji s nestrpljenjem iščekuje susret sa Dževadom.

Veli da je jako emotivan i da ne zna kako će podnijeti taj trenutak.

“Jutros smo se čuli telefonom. Pitao me jesam li ja taj Ismet koji mu je spasio život?! Vidjet ćemo se danas ali zaista ne znam kako ću sve podnijeti jer će me sigurno savladati emocije – priča Ismet za Hayat.ba.

Prisjeća se tog dana kada je Dževadu spasio život. Sa dvije kolegice vraćao se sa jedne radne obaveze. Tada je bio zaposlen na mjestu vozača u sarajevskom Holiday Innu.

“Ne mogu tačno da se sjetim datuma kada se to desilo ali znam da sam sa dvije kolegice išao iz SDK-a. Na Marijin Dvoru iz automobila sam vidio čovjeka kako leži na cesti, u krvi, i doziva upomoć! Odmah sam se zaustavio na trotoaru i krenuo da mu pomognem. Kolegice su mi govorile da ne bi trebao izlazitio iz auta jer može i mene pogoditi snajper – priča nam Mršević.

No, u tom trenutku nije razmišljao o svom životu već da pomogne ranjenom sugrađaninu.

“Istrčao sam iz auta, za mnom i kolegice i odvukli smo ga u jedan obižnji haustor. Brzo su došli ljekari i odvezli ga u bolnicu – dodaje Ismet.

Ovaj 69-godišnjak koji će u novembru slaviti 70. rođendan veli da je bio pogođen kada mu je jutros Dževad u telefonskom razgovoru kazao da je u invalidskim kolicima.

“Bio je teško ranjen i ostao je u kolicima. Kazao mi je: “U kolicima sam, ali eto da nije bilo tebe ne bih ni u njima bio” – prepričava nam Ismet.

Fotografiju koja je nastala prije 28 godina, Ismet je vidio prije pet-šest. Djeca su je pronašla na internetu.

“I on je vjerovatno tek sada vidio tu sliku i izrazio želju da me pronađe i upozna. Sretan sam jer ću danas sigurno dobiti novog prijatelja – govori Mršević za Hayat.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija