Momak koji je pronašao novac u centru Bugojna: Čini drugom ono što bi želio da on tebi učini

Momak koji je pronašao novac u centru Bugojna: Čini drugom ono što bi želio da on tebi učini


Nezir Pračalić iz Donjeg Vakufa je momak koji je večeras pronašao izgubljeni novac u centru Bugojna. Riječ je od 250 KM koje je pronašao i odlučio vratiti. Ispred portala Bugojno Danas smo kontaktirali Nezira i upitali za komentar vezano za njegov pronalazak.

“Ma vidite, zbilja to ne smatran nekim posebnim činom, niti čovjek mora biti nekakav “svetac” da bi napravio isti gest. Da se radilo i o milionu, nikakve razlike ne bi bilo, jer uopće ne dovodim u pitanje takve stvari.

Moj moto je: “čini drugom ono što bi želio da on tebi učini”, i doista ako se čovjek vodi takvim, ljudskim manirima onda ovakve stvari ne dovodi u pitanje. Ja sam odgajan i obrazovan u duhu socijalne osjetljivosti. Studirao sam na fakultetu, gdje je taj socijani aspekt nekakav temelj. Nastojim živjeti životom vjernika koji mora da bude u službi narodu, ne obazirući se ni najmanje na vjersku pripadnost. Zanimljivo je da sam novac našao na najprometnijoj ulici, i prosto je nevjerojatno kako da ga niko drugi uočio nije, iako je bio nasred puta“, kazao je Nezir za portal Bugojno Danas.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija