Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
Meggle gasi proizvodnju u Hrvatskoj, bez posla ostaje 160 radnika

Meggle gasi proizvodnju u Hrvatskoj, bez posla ostaje 160 radnika


Meggle grupa sa sjedištem u Njemačkoj donijela je odluku o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje do kraja godine o čemu su danas informirani svoje zaposlenike.

Bez plasmana ostaju i dobavljači među kojima je i 200 malih seoskih domaćinstava.

Sve se objašnjava procesom “optimizacije cjelokupnog poslovanja s ciljem postavljanja dugoročno održivih modela poslovanja na svim tržištima”. Odluka o gašenju proizvodnje u Osijeku, stoji u objavi za javnost te tvrtke, donesena je zbog dugogodišnjih poslovnih izazova i niza kriza koje su imale negativan utjecaj na poslovanje, od krize aflatoksina, preko krize Agrokora do najnovije koronakrize, prenosi HRT.

Time će se ugasiti 160 radnih mjesta, a zaposlenici će dobiti otkaz.

– Meggle će kao poslodavac u procesu restrukturiranja postupati odgovorno i socijalno osjetljivo te osigurati kvalitetne otpremnine i uvjete raskida ugovora o radu uz socijalni dijalog sa zaposlenicima i svim relevantnim tijelima. Odluka o gašenju proizvodnje odgađana je više puta zadnjih nekoliko godina s nadom da će se uvjeti poslovanja i okolnosti poboljšati te je konačno donesena tek kada su definitivno istražene sve druge opcije. U proizvodnju i poslovanje u Hrvatskoj Meggle grupa u zadnjih 15 godina uložila je više od 130 milijuna kuna, objašnjavaju svoj potez.

Budući da se gasi proizvodnja, raskida se i suradnja s kooperantima i dobavljačima sirovina, a među njima je i dvjestotinjak malih seoskih domaćinstava. Iz Megglea kažu da će sve svoje ugovorne obveze prema njima, “kao i do sada pravovremeno i u cijelosti ispuniti.” Jamče da će svojim pouzdanim dobavljačima pomoći u brzom pronalasku novih kupaca ili otkupljivača, napominjući kako je na hrvatskom tržištu potražnja sirovog mlijeka kronično veća od ponude.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija