Dragan Mektić: Paravojna formacija iz RS-a bliska Dodiku bila je na neredima u Beogradu

Dragan Mektić: Paravojna formacija iz RS-a bliska Dodiku bila je na neredima u Beogradu


Organizacija “Srbska čast” iz Republike Srpske učestvovala je u neredima u Beogradu prošle nedjelje, kazao je medijima u Srbiji, bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić.

Mektić navodi da je riječ o ključnim ljudima iz vrha te organizacije koju opisuje kao paravojnu formaciju, grupu ultradesničarske orijentacije lica sa kriminalnom prošlošću, piše beogradski listi Danas. Na pitanje da li je “Srbska čast” povezana sa vlašću u RS-u, Mektić je odgovorio potvrdno.

“Oni su vrlo bliski Stranci nezavisnih socijaldemokrata, odnosno Miloradu Dodiku”, kazao je.

https://www.youtube.com/watch?v=wFJzf8qEqx4

Govoreći o ulozi Banjaluke u protestima u Srbiji, Mektić kaže da se “Srbska čast” iz RS-a povezala sa istoimenom organizacijom u Srbiji.

“Ovi iz Srbije su dolazili ovdje čak i kad su bili izbori u RS-u”, kaže Mektić.

Upitan da li misli da “Srbska čast” iz RS ima veze sa vlašću u Srbiji, Mektić je rekao da nema takva saznanja, ali da je moguće da imaju nešto preko “Srbske časti” u Srbiji”.

Mediji u Srbiji prethodnih godina izvještavali su da je vođa “Srbske časti” u Srbiji Bojan Stojković iz Niša, koji je navodno učestvovao u formiranju “paravojske” u RS. Poznat je slučaj iz 2019. kada je “Srbska čast” u Nišu otela konja jednom sedamnaestogodišnjaku, tvrdeći da ga je on maltretirao

https://youtu.be/Qpo8rweXtyY


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija