Nakon talačke krize u Bosanskoj Gradišci pronađeni oružje i minsko-eksplozivna sredstva

Nakon talačke krize u Bosanskoj Gradišci pronađeni oružje i minsko-eksplozivna sredstva


Nakon okončanja talačke krize u Bosanskoj Gradišci, policija je tokom pretresa kuće u koju se D.B. zabarikadirao s majkom pronašla i oduzela vojno oružje i municiju.

Muškarac koji je napadnut kod Gradiške: Sreća pa nije izvadio osigurač iz bombe, komšije su mi pomogle da ga savladam

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, 16.07.2020. godine, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banje Luke, uz pismenu naredbu za pretresanje Okružnog suda Banja Luka izvršili su pretres kuće stanovanja i pratećih objekata koje koristi osumnjičena osoba D.B. iz mjesta Turjak, grad Bosanska Gradiška.

Naime, 15.07.2020. godine oko 18.00 sati Policijskoj upravi Bosanska Gradiška prijavljeno je da je u mjestu Turjak jedna osoba fizički napala komšiju, kojom prilikom je u ruci držala ručnu bombu. Na mjesto događaja su upućeni policijski službenici ove Policijske uprave koji su potvrdili navode prijave, te utvrdili da je jedna osoba iz mjesta Turjak, prvo verbalno, a potom i fizički nasrnula na komšiju kojom prilikom je u ruci držala ručnu bombu, a koju je u jednom trenutku i bacila u pravcu oštećenog, ali bomba nije eksplodirala nakon čega je pobjegla sa mjesta događaja, te se zaključala u svoju porodičnu kuću zajedno sa majkom.

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a oko 12:40 sati izvršili su ulazak u kuću D.B., a gdje je on zatečen sa majkom M.B. nakon čega su oboje stavljeni pod kontrolu policijskih službenika, te su zatečeni bez vidljivih povreda.

D.B. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo u pokušaju.

Izvršenim pretresom, prikriveno u potkrovlju kuće pronađena je i oduzeta jedna lovačka puška i određena količina vojne municije i minsko–eksplozivnih sredstava. Navedeni predmeti su uz Naredbu sudije za prethodni postupak deponovani u depozit Okružnog suda Banja Luka i Civilnu zaštitu Bosanska Gradiška do okončanja sudskog postupka.

Nakon kompletiranja predmeta u redovnoj proceduri slijedi podnošenje izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka protiv osumnjičenog lica D.B. zbog počinjenih krivičnih djela Ubistvo u pokušaju i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija prenosi Klix.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija