Pao krijumčar migranata, saučesnici pobjegli

Pao krijumčar migranata, saučesnici pobjegli


Pripadnici Jedinice granične policije Dobrljin jučer su uhapsili E. B. (40.), državljanina Bosne i Hercegovine, nakon što je na području Kostajnice otkriven u krijumčarenju ilegalnih migranata iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Radi se o 13 ilegalnih migranata, koje su, uz E.B. krijumčarile još dvije osobe, a koje su, ugledavši pripadnike GPBiH, uspjeli pobjeći.

Ilegalni migranti, među kojima je bilo i maloljetnih osoba, krijumčareni su u tri vozila. Niko od ilegalnih migranata nije posjedovao identifikacione dokumente, a u razgovoru sa policajcima izjavili su da dolaze iz Bangladeša.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje osoba, protiv E.B. bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu.

Vozilo i drugi dokazni materijali su oduzeti.

O slučaju su obaviješteni pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH koji će nastaviti daljnji rad nad ilegalnim migrantima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija