Izolatorij na Građevinskom fakultetu vrijedan blizu 500.000 KM razmontiran – jedini “pacijent” bio Šefik Džaferović

Izolatorij na Građevinskom fakultetu vrijedan blizu 500.000 KM razmontiran – jedini “pacijent” bio Šefik Džaferović


Press je prije nekoliko dana pisao o izolatoriju na Građevinskom fakultetu. Već tada su se nametala logična pitanja – za šta i za koga je opremljen? Čemu služi i zašto nije u upotrebi?

Sa početkom pandemije koronavirusa Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo donio je naredbu Građevinskom fakultetu u Sarajevu da privremeno ustupi jedno krilo zgrade Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za potrebe eventualnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom.

U to opremanje na koncu je uloženo blizu 500.000 KM.

Bez imalo osjećaja odgovornosti jučer smo dobili i zvaničnu informaciju da, kada je ukinuto stanje pandemije, te prostorije su vraćene Univerzitetu u prvobitnom stanju. Dakle sve unutar izolatorija je razmontirano.

Prošlo je svega nekoliko mjeseci od samozadovoljnog šepurenja direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović po izolatoriju na Građevinskom fakultetu sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem koji je tu došao iz i dalje nepoznatih logičnih razloga. „Upravo sam se vratila odozgo. Sve je spremno i izvrsno urađeno “, poručivala je medijima Sebija.

Postavlja se pitanje ko će odgovarati zbog činjenice da je 500.000 KM bačeno?

Da situacija bude još i gora, zbog velikog broja zaraženih ukazala se stvarna potreba za izolatorijem, o čemu nas je prije dva dana panično informisala direktorica Izetbegović koja je tražila da se za ovu potrebu omoguće kapaciteti u Općoj bolnici.

“Na Ministarstvu zdravstva i Kriznom štabu je da obezbijedi nove prostorije za izolatorij koji će biti trajnog karaktera”, objasnila je Nihada Glamoč komandantica Civilne zaštite u Kantonu Sarajevo, pri tome valjda sugerišući da zaboravimo na one prostorije vrijedne oko 500.000 KM koje ničemu nisu služile.

Da li je na pomolu nova afera ostaje da istražujemo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija