Izetbegović: Neko želi da se izbori ne održe na jesen

Izetbegović: Neko želi da se izbori ne održe na jesen


Nisu nas natjerali da oborimo državni budžet i podržali smo ga isključivo zbog toga da održimo na životu šansu da bude usvojen odnosno da se izbori jesenas i održe, kazao je potpredsjednik Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović (SDA).

– Mada naravno nikako nismo bili za amandan kojim je 754 hiljade KM premješteno sa stavke koja se odnosi na pomoć za uklanjanje ekonomskih šteta izazvanih koronavirusom u svrhu nabavki ovdje u Parlamentu BiH – pojasnio je Izetbegović.

Dodao je da smatra kako će se kroz proces usaglašavanja i ta stvar riješiti, te da neće doći do toga da se takav amandman realizuje.

– Ako se desi da se on realizuje ono što ja mogu garantovati jeste da moj ured i ured gospodina Zvizdića neće potrošiti ni jedne marke iz sredstava tog amandmana – poručio je Izetbegović.

Prema njegovim riječima, imenovanja na pozicija direktora državnih agencija i institucija nisu bitna kako se to sve predstavlja.

– Naravno da bi bošnjačka strana htjela da bude predstavljaena u tom fiskalnom segmentu da nas ima u UIO. Mi smo tu potpuno očišćeni i mi ćemo da pokušamo doći kroz dogovore do te pozicije ni kroz kakve ucjene. Srpska strana opet smatra da oni nisu odavno dobili direktora UIO. Razgovaraćemo o tome, ali to ne efektira ni na koji način donošenje budžeta. Ja se bojim da su neki drugi razlozi, kao da se žele pomaći izbori – poručio je Izetbegović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija