Poruka na mostu Ars Aevi za gradonačelnika Sarajeva i općinskog načelnika

Poruka na mostu Ars Aevi za gradonačelnika Sarajeva i općinskog načelnika


Nezadovoljni građani danas su na mostu Ars Aevi u Sarajevu ostavili poruku gradonačelniku Sarajeva i načelniku u kojoj su napisali da je potrebno da na prikladan način upoznaju građane da je ovaj most finansirao i projektirao italijanski arhitekta Renzo Piano, piše Klix.

Građani su nezadovoljni i stanjem rasvjete, te su zamolili da se ove kugle s vremena na vrijeme očiste.

“Ovaj ahrihtekta je projetirao i objekt Muzej savremene umjetnosni Ars Aevi, koji je već odavno trebao biti izgrađen na obližnjoj lokaciji (vidi google). P.S. Zadužite nekoga da opere rasvjetne kugle u ovom šetalištu i da zamjene izgorjele žarulje”, napisali su “građani koji vole ovaj grad”.

Poruka je zainteresirala šetače, pa su svako malo zastajali i čitali.

Ars Aevi most nalazi se u glavnom gradu BiH i premošćava rijeku Miljacku. Spaja istočnu stranu obale s Vilsonovim šetalištem. Ovaj most otvoren je 2002. godine i trebao je biti putokaz koji će pokazivati svim građanima gdje će se nalaziti Muzej savremene umjetnosti Ars Aevi.

Inače, kolekcija Ars Aevi je jedna od najznačajnijih zbirki dijela savremene umjetnosti. Kolekcija Ars Aevi obuhvata oko 130 radova renomiranih svjetskih umjetnika među kojima su i Michelangelo Pistoletto, Jannis Kounellis, Joseph Beuys i Joseph Kosuth. FOTO – Klix.ba.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija