Kriminal pod zaštitom Rijaseta: Kako su nestale stotine hiljada maraka! (VIDEO)

Kriminal pod zaštitom Rijaseta: Kako su nestale stotine hiljada maraka! (VIDEO)


Defter hefte je prvi bošnjački TV magazin koji je 2013. godine pokrenuo mr. Fatmir Alispahić kao jedinstven autorski projekat, u okviru kojeg svake hefte narodnim jezikom tumači političke i društvene događaje.

U novoj emisiji Alispahić je sa konkretnim dokazima optužio Islamsku zajednicu za trgovinu uticaja u njenom ogranku u Njemačkoj, kao i dokaze o pokušajima krađa od strane vladajućih iz Njemačkog ogranka Islamske zajednice.

,,Postoji li i jedan častan razlog da se sakriva kriminal pod krovom Islamske zajednice?Umjesto da se pošteno otvori proces odgovornosti i čišćenja, mi ovu zagnojenu ranu zatrpavamo novim smećem – i još sebe lažemo da tako gradimo snagu i jedinstvo. Već 25 godina Islamsku zajednicu nagrizaju zataškani skandali o krađi novaca od donacija, od zekata, vitara, sadake, kurbana. Istovremeno, traju pljačke bošnjačkog naroda…

Dženaza koja bi morala biti besplatna, i ukop koji objektivno košta stotinjak maraka, naplaćuje se i po 20 ili 30 puta više. Porodice dižu kredite da Islamskoj zajednici plate dženazu! Je li to hizmet narodu, ili je to deranje kože narodu”, pita Fatmir Alispahić u ovom prilogu.

U nastavku vam donosimo zanimljivu priču o kriminalu pod zaštitom Rijaseta.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija