Zalihić: Trpim strahovit pritisak da unaprijedim osobu na mjesto koje ničim ne zaslužuje

Zalihić: Trpim strahovit pritisak da unaprijedim osobu na mjesto koje ničim ne zaslužuje


Ovim putem molimo našeg osnivača Skupštinu Kantona Sarajevo, kao i naše resorno ministarstvo, da što prije reaguju jer u Hitnoj pomoći vlada opći haos i panika koja je pojačana usljed pritiska direktora. Apsolutno svakoga ko pokuša sugerisati direktoru na bilo koji način on naziva “zlonamjernikom” i time sagovornika okreće protiv sebi odanih klimoglavaca koji su zajedno sa njim doprinijeli tome da Hitna pomoć postane rasadnik virusa”, stoji u otvorenom pismu.

Uposlenici se žale na rad direktora Zalihića

Komentar na ovo pismo zatražili smo i od dr. Adema Zalihića, direktora Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć KS, koji nam je kazao kako već dvije i po godine, otkako obavlja funkciju direktora, trpi strahovit pritisak od svih struktura u gradu da unaprijedi osobu na mjesto koje, kako kaže, ničim ne zaslužuje.

Dr. Adem Zalihić

– Uporno i kategorički to odbijam napraviti zbog ovog grada, naroda i ove države. Ja sam, kada sam došao na čelo Zavoda, rekao da za svog mandata neću nikada imenovati nekoga na poziciju ako to ne zaslužuje svojim obrazovanjem, znanjem i radom – naveo je Zalihić.

On je pozvao sve, kako je kazao, dobronamjerne medije i novinare da dođu u Zavod i utvrde sve što je izneseno u pismu.

– Apsolutno smatram da niko od uposlenika Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, pogotovo od medicinskog osoblja, ne stoji iza toga niti se kada žalio. Radi se o lažnom predstavljanju i sakrivanju iza uposlenika jer su mi mnogi od naših radnika već pisali da im je krivo i pretpostavljaju o kojoj se osobi radi. Oni koji iza ovog stoje žele me u javnosti predstaviti kao diktatora jer ne ispunjavam želje nalogodavaca. No, moja poruka njima je – nikada neću posustati, pogotovo zbog svega što sam preživio u ovo vrijeme korone. Nema kalkulacija sa mnom i niko me u ovom gradu ne može prisiliti da uradim tako nešto – poručio je Zalihić.

Sve je, ističe, počelo onog trenutka kada je izjavio da nikome u Hitnoj pomoći neće tolerisati nerad.

– Ima tu možda još nekih nezadovoljnika koji su navikli da otuđuju stvari sa radnog mjesta, nakon čega su procesuirani i dobili teže povrede radne obaveze. Ima onih koji hoće plaću, ali ne žele raditi. Zbog 99 posto uposlenika u Zavodu koji su pošteni, čestiti i marljivi radnici, oni koji svoju plaću krvavo zarađuju, neću dozvoliti onima koji spadaju u taj jedan posto da za nerad primaju plaću i otuđuju stvari iz Hitne pomoći – zaključio je Zalihić za Faktor.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija