Rudnik Banovići osporio informaciju Vlade u Tuzli: Nismo dužni ni marku za koncesije

Rudnik Banovići osporio informaciju Vlade u Tuzli: Nismo dužni ni marku za koncesije


Iz Rudnika mrkog uglja Banovići danas su osporili nedavno usvojenu informaciju Vlade Tuzlanskog kantona u kojoj je navedeno da ovaj rudnik, skupa sa rudnicima Kreka i Đurđevik te Elektroprivredom BiH duguje skoro 10 miliona KM za koncesije.
Naime, Kantonalna vlada u Tuzli 4. augusta ove godine usvojila je informaciju o nadzoru, provjeri rada koncesionara i praćenju izvršenja koncesionih ugovora u kojoj je, između ostalog navedeno da rudnici Banovići, Kreka i Đurđevik te Elektroprivreda BiH duguju 9.928.902,74 KM za koncesije.

Iz uprave Rudnika mrkog uglja Banovići da su naveli da su jedini rudnik koji od 2013. godine ima sklopljen ugovor sa Ministarstvom privrede TK o koncesiji na period od 30 godina.

“U dosadašnjem periodu nakanda za koncesiju isplaćena je redovno u skladu sa ugovorom i datim rokovoma. Naime, zaključno sa 30. junom 2020. godine stanje obaveza rudnika po koncesionim naknadama iznosi 0,00 KM, za šta postoji validan dokaz, odnosno obavijest Ministarstva finansija TK , pristigla na adresu rudnika 20. jula tekuće godine”, naveli su iz rudnika, priloživši spomenutu obavijest.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba

Rudnik mrkog uglja Banovići koji se jedini ne nalazi u koncernu Elektroprivrede BiH, nedavno je dobio novu upravu, na čijem čelu se nalazi direktor Fadil Kudumović.

Kako je nedavno rečeno na sastanku između predstavnika rudnika i Vlade Federacije BiH, u narednom periodu su planirane investicije od 107 miliona konvertibilnih maraka u smjeru modernizacije prenosi Klix.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija