Dodik će predložit da BiH svoju ambasadu premjesti u Jerusalem

Dodik će predložit da BiH svoju ambasadu premjesti u Jerusalem


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik na današnjoj posebnoj sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske iznenada je najavio da će već danas na Predsjedništvu BiH uputiti zahtjev da naša zemlja ambasadu u Izraelu iz Tel Aviva premjesti u Jerusalem.

– Ja ću uputiti Predsjedništvu BiH zahtjev da donese odluku i izmjesti ambasadu BiH iz Tel Aviva u Jerusalim jer očigledno je da je to visoki interes Sjedinjenih Američkih Država. Zamislite jedno pitanje na relaciji Beograd – Priština stoji ambasadana u Jerusalemu. A zašto mi ne bi tako uradili onda, tako da ću ja to predložiti, danas ću to već uputiti, a zgodna je prilika jer dolazi i američki diplomata Matthew Palmer, smatram da je to zgodna prilika da mu kažem to – kazao je Dodik.

Male su šanse da se tako nešto dogodi s obzirom da druga dva člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić izvjesno neće podržati takvu odluku prenosi Avaz.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija