Ko je pokušao likvidirati bombom Elvedina Mahmutovića i 6 članova njegove porodice?

Ko je pokušao likvidirati bombom Elvedina Mahmutovića i 6 članova njegove porodice?


Nepoznata osoba sinoć je bacila ručnu bombu na kuću Elvedina Mahmutovića, direktora firme „Smart Invest“ i optuženog u predmetu “Tower”, koja se nalazi u sarajevskom naselju Šip.

Ova informacija potvrđena je i iz firme“Smart Invest“, koja se oglasila saopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

 

Smart Invest d.o.o.

Saopstenje za javnost povodom sinoćnjeg bombaškog napada na porodicu direktora Smart Investa gdin-a Elvedina Mahmutovića

Smart Invest d.o.o. obavještava javnost da su se sinoć (19.10.2020.godine) u 22:10h u Sarajevu dogodio pokušaj ubistva gdin-a Elvedina Mahmutovića i 6 članove njegove porodice, dva lica dovezla na motoru i bacila bombu na kuću direktora Smart Invest-a, gdin-a Elvedina Mahmutovića. Napadač je pogodio prozor dječije sobe na drugom spratu u trenutku kada je petoro djece radilo školsku zadaću u sobi, prilikom čega se pukim slučajem bomba odbila od poluotvorenog prozora i eksplodirala u dvorištu kuće. Policija je pregledala snimke nadzornih kamera koje su sve snimile i uzela izjave očevidaca.

Smart Invest takođe obavještava javnost da je do ovog trenutka trpio neviđene pritiske zbog projekta ”Sarajevo Tower”, koji su uključivali opstrukcije u gradnji, prevaru partnera na projektu, podnošenje lažnih krivičnih prijava protiv direktora Smart Invest-a, te nelegalno i neopravdano pritvaranje direktora Smart Invest-a u dva navrata, ali sinoćnji događaj i bombaški napad na dječiju sobu je pokazatelj da naručioci i organizatori poslovnog kriminala ne prezaju da upotrijebe i najbrutalnija sredstva.

Direktor Smart Invest-a gdin Elvedin Mahmutović je izjavio policiji da sumnja na dva lica kao potencijalne naručioce ovog djela: direktna sumnja prema Elmedinu Pinjiću zvanom Hodža, direktor firme Euro Profil d.o.o., podizvođač fasaderskih radova na Sarajevo Tower i indirektna sumnja prema Asmir Dževlan, direktor firme Ans Drive d.o.o., generalni izvođač radova na Sarajevo Tower. Za ova dva lica postoje dokazi da su radili na namještanju hapšenja direktora Smart Invest-a u julu 2019.godine, kada su podmetnuli lažne dokaze FUP-u i Tužilaštvu KS. Nakon toga je Elmedin Pinjić provokatorski kružio oko kuće direktora Smart Invest-a u maju 2020.godine, što je tužilac iskoristio i po drugi put poslao direktora Smart Invest-a u pritvor na 2 mjeseca zbog navodnog ugrožavanja Pinjića kao svjedoka. Elmedin Pinjić je odranije poznat po korištenju vatrenog oružja, te je već pravosnažno osuđivan da je pucao na poslovne partnere. U zadnjih desetak dana su Općinski sud i Kantonalni sud u Sarajevu donijeli niz odluka u korist Smart Invest-a, a po tužbama protiv Smart Invest-a koje su sinhronizovano podnosili Asmir Dževlan i Elmedin Pinjić, kojima su htjeli da preotmu projekat Sarajevo Tower i eliminišu investitora Smart Invest iz projekta. Očigledno je da nakon niza pobjeda Smart Invest-a na sudovima, kojima je dokazano da je Smart Invest jedina poštena strana u projektu Sarajevo Tower, sada se prešlo na metode bombaškog nasilja. Firma Smart Invest i direktor Elvedin Mahmutović nemaju nikakvih nesuglasica ni sa kim, osim na projektu Sarajevo Tower.

Smart Invest d.o.o. kao investiciona kompanija i uprava kompanije pozivaju nadležne organe da što prije otkriju i procesuiraju sve naručioce i izvođače ovog gnusnog bombaškog čina , da Tužilaštvo KS otkloni sve sumnje da štiti presuđivanog kriminalca Elmedina Pinjića i da osiguraju sigurnost života i imovine svih građana, te da garantuju slobodu poslovanja i investiranja, inače će se bh.ekonomija dodatno sunovratiti i odvesti BiH u još dublje siromaštvo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija