(VIDEO) Sejdalija Delić: Kako su mi izbori u Srebrenici ukrali identitet!

(VIDEO) Sejdalija Delić: Kako su mi izbori u Srebrenici ukrali identitet!


Sejdalija Delić zajedno sa porodicom godinama živi i radi u njemačkom Berlinu. Rodom je iz Srebrenice, preživio genocid, spasio živu glavu. Danas je građevinski radnik u Berlinu ali je i dalje vezan za rodnu Srebrenicu. Njemu je kao i cijeloj njegovoj obitelji ukraden identitet pred same izbore.

Dva-tri mjeseca prije izbora kontaktirao je šurjak Selvet Alić. Pitao imamo li ja i moja porodica dokumente. Rekao sam da imamo. On je tada kazao da trebao uslikati i poslati jer u Srebrenici ima inicijativa koja želi da ukloni negatore genocida. I ja sam poslao – kaže za Hayat Sejdalija Delić.

Delić nije ni znao šta se iza svega krije. Iznenađenje je došlo krajem oktobra.

Nazvao me jedan prijatelj koji je rekao da se moja kćerka nalazi na listi za glasanje u Bajinoj Bašti u Srbiji. Ja sam rekao da je to nemoguće i pitao kako? Nakon nekog vremena nazvao je i mene i rekao da ni mene nema na Centralnom biračkom spisku jer sam prijavljen na više adresa.”

Kompletnu ispovjest Sejdalije Delića pogledajte u videu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija