Komšija nakon eksplozije uletio u stan, iz sigurne smrti izvukao ženu

Komšija nakon eksplozije uletio u stan, iz sigurne smrti izvukao ženu


Spremao sam se da krenem na posao i čuo sam da oko zgrade nešto lomi. Izašao sam napolje i vidio da odozgo lete prozori, staklo, roletne. Nekoliko trenutaka kasnije je puklo, toliko snažno da ni sam ne znam kako sam ostao na nogama.

vo su riječi Radoša Boškovića iz Užica, stanara dvospratne zgrade u kraku ulice Miloša Obrenovića pored nekadašnje užičke kasarne, preko puta stadiona u naselju Krčagovo, gdje je u subotu nešto ispred 18 sati došlo do eksplozije, a zatim i požara.

Samo pukom srećom i pravovremenom intervencijom užičkih vatrogasaca nije bilo ljudski žrtava, a najteže je prošla 43-godišnja Dragana Žeravičić koja je zadobila opekotine trećeg stepena usljed kojih je odmah prebačena na VMA gdje se uspješno oporavlja.

FOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ/RAS SRBIJA

Zgrada kod bivše užičke kasarne u kojoj se odigrala drama

Do eksplozije od koje je podrhtavala i ova i okolne zgrade, i požara koji se kroz prozore pronio na potrkovlje, došlo je upravo u stanu u kome Dragana živi kao podstanar. Nikada neće biti poznato da li bi ona preživila da njen komšija Radoš Bošković, koji živi u prizemlju, nije bio pribran i hrabar da uleti u njen stan i izvuče je iz buktinje.

– Poslije eksplozije buknula je vatra. Vidio sam Draganu kako je izašla na terasu u počela da doziva u pomoć. Stanari kažu, ali ja to nisam vidio, da je ona u tim trenucima gorila. Primjetio sam kada se vratila u stan – priča Blicu Bošković dva dana poslije dramatičnog događaja.

Radoš je jurnuo u ulaz i stepeništem krenuo ka drugom spratu. Hodnicima se, priča, širio gust dim.

– Jurnuo sam u Draganin stan, pošto na njemu nisu ni bila ulazna vrata. Eksplozija ih je izvalila. Spazio sam da ni na stanu preko puta nema vrata. Dragana je ležala na podu, pored kreveta koji je gutala vatra. Gorilo je sve po stanu. Bila je polusvjesna. Primetio sam da su dijelovi njene odjeće oštećeni vatrom. Podigao sam je, izveo u hodnik sa koga su se odvaljivali dijelovi tavanice, poveo niz stepenište. Utom su je pojavili vatrogasci koji su je preuzeli i izveli napolje – u jednom dahu priča Radoš Bošković.

Uzrok eksplozije, kako Blic nezvanično saznaje, je gas kojim je nedjeljama kroz kanalizacione otvore prodirao u ovu i okolne zgrade. U ovoj zgradi nijedno domaćinstvo nije gasifikovano, a obližnjoj gas kao energent koristi samo jedna porodica.

“Delovalo je kao da voz prolazi kroz zgradu”

U potkrovlju, iznad stana u kome se dogodila eksplozija, živi Aleksandar Ristović. U 17.57, priča on, zgrada se zatresla.

– Izgledalo je kao da voz prolazi kroz zgradu. U hodniku je počelo da tutnji, ispostavilo se da se obrušavala izolacija sa tavana. Onda je čula snažna detonacija. Pomislio sam da iza vrata mog stana nema ništa, da je sve raznijeto. Potom sam kroz prozor ugledao vatru, zapravo plamen se kroz Draganin prozor dizao prema mom – sjeća se Aleksandar Ristović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija