(VIDEO) Pogledajte kako izgleda radni dan pripadnika Specijalna antiteroristička jedinica

(VIDEO) Pogledajte kako izgleda radni dan pripadnika Specijalna antiteroristička jedinica


Ekipa portala Mondo posjetila je Centar za obuku MUP-a Republike Srpske gdje Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) između ostalog ima obuku u upotrebi vatrenog oružja koju vrši na strelištu “Car Dušan Silni”. Pogledajte u nastavku kako to izgleda.

Jedinica je organizovana u skladu sa evropskim standardima specijalnih jedinica policije, tako da njena struktura i brojno stanje omogućavaju kvalitetnu obuku i visoku operativnost u izvršavanju namjenskih zadataka.

SELEKCIJA I OBUKA

Svi koji imaju želju da postanu pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice moraju proći rigoroznu i tešku selektivnu obuku. Konkurs za prijem novih kandidata zavisi od potreba jedinice i upražnjenih radnih mjesta. Obuka pripadnika zasnovana je na iskustvima domaćih i stranih specijalnih jedinica i usklađena je sa opšteprihvaćenim svjetskim standardima i trendovima. Cilj obuke Specijalne antiterorističke jedinice je da u skladu sa strogo namjenskim potrebama, stručno obuči, uvježba i psiho-fizički pripremi sve pripadnike Jedinice za uspješno izvršenje najsloženijih zadataka u svim situacijama i u svakom momentu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija