“Crnogorski san” postaje stvarnost? Drugi da rade, njima da se sliva novac

“Crnogorski san” postaje stvarnost? Drugi da rade, njima da se sliva novac


Tako je crnogorsko Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija nedavno objavilo javni poziv za konsultovanje zainteresovane javnosti da se uključe u početnu fazu pripreme Programa za privlačenje digitalnih nomada i podsticanje stranih investicija u Crnu Goru do 2025. godine.

Kako se navodi na sajtu Vlade Crne Gore, poziv se odnosi na organe, organizacije, udruženja, ali i pojedince.

U konsultativnom procesu mogu se predložiti prioriteti i istaći izazovi kada su u pitanju uslovi za definisanje statusa digitalnih nomada kao i podsticaji za strane investicije, uključujući i druge teme od značaja koje mogu biti obuhvaćene ovim Programom.

Konsultacije zainteresovane javnosti u početnoj fazi pripreme Programa, trajaće 28 dana od dana objavljivanja poziva, dodaje se u zvaničnom saopštenju.

Ministarstvo će sve pristigle inicijative, predloge, sugestije i komentare razmotriti i uzeti u obzir prilikom pripreme Programa.

Ovakav smjer razmišljanja nije novina. Podsjetimo, nedavno se pisalo i o hrvatskom planu za izlazak iz krize koji bi takođe podrazumjevao da turiste praktično pretvore u stanovnike.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija