Klub SDA u Skupštini KS traži ostavku Vlade zbog tajne vakcinacije Pfizerom

Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo traži odgovornost i ostavke premijera i ministara u Vladi KS zbog toga što su se Pfizerom vakcinisali u svojim kabinetima.

Premijer Edin Forto se već izjasnio o vakcinaciji kazavši da ne osjeća odgovornost na koju ga pozivaju jer je jedina greška bila što to nisu uradili pred kamerama. On je tada rekao i da svugdje u svijetu vlade imaju prioritet, te da nijednom onkološkom pacijentu nisu uskratili vakcinu.

(VIDEO) Ministar Katica se “jedva sjetio”: Meni se čini da sam se vakcinisao Pfizer vakcinom

S obzirom na to da nije htio otvoreno reći ko tačno je izabrao Pfizer, a ko kinesku vakcinu, iz SDA zahtjevaju precizne odgovore o tome koga su sve vakcinisali, pogotovo jer sumnjaju da su osim ministara vakcinisani i zastupnici, savjetnici, pomoćnici ministara, stranački kadar, rođaci i prijatelji.

“Također tražimo odgovor i koji su se sve načelnici Trojke u Sarajevu preko reda vakcinisali te da li je načelnik Hasan Tanović u svojoj privatnoj ordinaciji Pfizerom vakcinisao i svoje saradnike i drugove”, rekli su.

Navode da je “uvredljivo i sramno da su se premijer i ministri u Vladi KS preko reda tajno vakcinisali u svojom klimatiziranim kabinetima birajući Pfizer vakcine prepoučene onkološkim pacijentima dok građanima, koji stoje u redovima na +40 stepeni i to na samo jednom organizovanom punktu za njih 400 hiljada, ministar Vranić i premijer Forto prijete represivnim mjerama ako se na vrijeme ne vakcinišu. Stoga, tražimo ostavke premijera i ministara Pfizer Vlade KS koju formalno vodi Edin Forto, a koja je vlasništvo Elmedina Konakovića koji se ponovo skriva od odgovornosti i bavi stranačkim poslovima i budžetskim zapošljavanjem dok njegova vlada ne radi ništa osim što se preko reda i u tajnosti vakcinišu istovremeno prijeteći građanima represivnim mjerama”, zaključak je Kluba SDA u Skupštini KS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79