Policija “zatrpana” dojavama građana

Policija “zatrpana” dojavama građana


Intenzivna potraga na terenu za ubicom Edinom Gačićem u koju su uključene sve policijske snage u našoj zemlji i dalje traje, a kako nam je kazao komesar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović, policija je nakon raspisivanja potjernice “zatrpana” dojavama građana.

– Nakon što se jutros izašlo sa informacijama o nagradi, uslijedile su brojne dojave građana. Na terenu su ekipe kriminalističke policije koje sve te dojave provjeravaju. Zasad one nisu dale neki značajniji rezultat, ali mi ćemo i dalje vršiti provjere svih informacija koje stalno dobijamo od građana – kazao je Halilović.

Potrazi za Gačićem, koju predvodi Federalna uprava policije, a u koju su uključeni timovi SIPA-e FUP-a, kantonalnih MUP-ova KS, SBK, HNK i ZDK, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, sutra će se priključiti i timovi jedinica za specijalističku podršku drugih kantona, prenosi Faktor.

– Mi smo angažovali i ispomoć iz drugih kantona, tako da ćemo sutra imati i 130 policajaca iz jedinica za specijalističku podršku ostalih kantona, koje će zajedno sa nama provoditi mjere osiguranja – kazao je Halilović.

MUP Kantona Sarajevo raspisao je danas potjernicu za Gačićem i apelirao na građane da, ukoliko imaju informaciju gdje boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla doprinijeti njegovom pronalasku, saznanja dostave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo na broj: 122, 033 206 666, 033 207 777 ili najbližoj policijskoj stanici.

Navedeno je da je ubica naoružan i opasan.

Gačić je osumnjičen da je sinoć na kapiji Centra za obuku policijskih službenika Suhodol, ubio policajca Mahira Begića iz Hadžića. Tijelo policajca u blizini policijske kućice pronašao je njegov kolega, koji je došao da ga zamijeni, a izrešetano je i jedno vozilo koje je bilo parkirano u blizini.

Nezvanično, čahure pronađene na mjestu ubistva policajca poklapaju sa onim pronađenim na mjestu ubistva trgovca Sauda Sultanića, koji je ubijen prije šest dana u Podorašcu kod Konjica.

Gačić je 26. jula 2017. godine pušten na slobodu s izdržavanja kazne zatvora od 20 godina zbog dvostrukog ubistva, među kojim je i ubistvo njegove majke.

Radi se o osobi sa poremećajem ličnosti šizoidno paranoidnog tipa, sklonom fanatizmu, na što su upozoravali iz KPZ-a Bihać prilikom njegovog puštanja na slobodu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija