Osam hrvatskih i jedan srbijanski krijumčar pod istragom zbog prebacivanja migranata

Osam hrvatskih i jedan srbijanski krijumčar pod istragom zbog prebacivanja migranata


 

USKOK je nakon policijske prijave i velike akcije u Hrvatskoj i BiH pokrenuo istragu protiv osam hrvatskih i jednog srbijanskog krijumčara migranata osumnjičenih da su preko granice ilegalno prebacili najmanje stotinu stranaca.

– U 25 navrata preko državne granice iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prebačeno je najmanje 100 stranaca, za što su okrivljenici primili novac koji su sukladno ulogama međusobno podijelili – saopćio je USKOK u četvrtak.

U hrvatskom MUP-u ističu da je u sklopu kriminalističkog istraživanja u srijedu na području Vukovarsko-srijemske županije i Zagreba “uhapšeno pet hrvatskih državljana, dok se jedan hrvatski i jedan srbijanski državljanin od ranije nalaze u pritvoru, a za dvojicom hrvatskih državljana se traga”.

U akciji su osumnjičenima pretraženi domovi i vozila, a policija je zaplijenila više mobilnih telefona, SIM kartica raznih operatera, 78.650 eura, 6.000 kuna i 1.710 konvertibilnih maraka.

Svi uapšeni odvedeni su u pritvor, a USKOK je od istražnog sudije Županijskog suda zatražio određivanjepritvora za četvericu okrivljenika.

U USKOK-u kažu da su dvojica osumnjičenih od juna do augusta ove godine s “nepoznatom osobom iz Turske neposredno dogovorili pojedine nedozvoljene prijelaze većeg broja stranaca preko državne granice iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku za 400 eura po osobi”.

Prelazak preko granice navodno je organizirao nepoznati Turčin, a u Hrvatskoj su ih dočekivali domaći osumnjičenici. Automobilima su ih prevozili do Zagreba odakle su dalje trebali ići prema slovenskoj granici.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija