“Karton revolucija” poziva Tuzlake na okupljanje: Nećemo rat, hoćemo hapšenja!

“Karton revolucija” poziva Tuzlake na okupljanje: Nećemo rat, hoćemo hapšenja!


Aktivisti iz organizacije “Karton revolucija” pozivaju građane Tuzle sutra na okupljanje odakle žele poslati poruku političkim elitama da “kao građani i građanke više neće nasjedati na njihova zastrašivanja”.

“Svjedoci smo pojačane ratne i nacionalističke retorike kojom nas posljednjih dana putem medija ‘terorišu’ političari. Svjesni činjenice da korumpirani i nepravedni sistem već 30 godina kroz ratnohuškačku retoriku nastoji sakriti kriminal i brojne afere aktivistički pokret ‘Karton revolucija’ će 10.10.2021 od 16 sati na Trgu Slobode organizovati okupljanje građana i građanki.

U javnost želimo poslati poruku političkim elitama da kao građani i građanke više nećemo nasjedati na njihova zastrašivanja, nego da ćemo svojim radom i angažmanom fokus javnosti zadržavati na borbi protiv korupcije i kriminala, na rješavanju afera kao i kvalitetnijem radu sudstva i tužilaštva što su ujedno i preduslovi da jednog dana postanemo normalno i funkcionalno društvo“, istakli su u saopćenju iz “Karton revolucije”.

Podsjećaju kako je događaj isplaniran danas.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija