Velike saobraćajne probleme u čitavoj BiH izazvali poplave i odroni

Velike saobraćajne probleme u čitavoj BiH izazvali poplave i odroni


Olujno nevrijeme koje je tokom noći pogodilo dijelove BiH, i izazvalo probleme brojnim građanima nastavilo se i danas.

Pored vjetra koji je puhao i preko 80 kilometara na sat, građanima je velike probleme zadala i jaka kiša praćena pljuskovima. Pa je došlo do velikih izlijevanja rijeka potoka. Mnoga mjesta s i odjsećena, a problem u saobraćaju su izazvali i odroni na putu.

Zbog većeg odrona otežano, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Blidinje (u mjestu Doljani). Otežano se saobraća i na magistralnom putu Konjic-Jablanica-Mostar zbog vode i odronjenog materijala na kolovozu.

POGLEDAJ GALERIJU

I na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini upozoravamo na povremeno jak vjetar, a na pojedinim dionicama i na veće količine vode na kolovozu. Na brojnim dionicama ima i odrona, tako da savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Na saobraćajnicama ima oborenih stabala, grana…zbog čega vozače upozoravamo na opreznu vožnju.

POGLEDAJ GALERIJU

Danas je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica 6; Drvar 12; Ivan-sedlo 13; Sokolac 14; Bihać, Livno 15; Bugojno, Jajce, Sanski Most 16; Grude, Sarajevo 17; Banja Luka, Mostar, Neum, Trebinje 18; Tuzla 19; Bijeljina 21; Doboj 22; Gradačac, Srebrenica 23; Zvornik 25; Zenica 26;

Sutra će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine praćene grmljavinom se očekuju na području Hercegovine, istočne i jugoistočne Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, uglavnom, južni. Temperature zraka u Bosni između 8 i 14, a u Hercegovini između 12 do 18 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Temperature zraka između 11 i 14 stepeni.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija