Uhapšeni: Braća se udružili i napravili seriju krađa

Uhapšeni: Braća se udružili i napravili seriju krađa


Dvojici braće iz Brčkog 23-godišnjem S. K. i 21-godišnjeg M. K. sud je odredio pritvor nakon što su uhapšeni kao osumnjičeni za seriju teških krađa. Iz tužilaštva kažu da je riječ o višestrukim povratnicima u vršenju imovinskih krivičnih djela.

U okviru istrage koja se vodi pod nadzorom Tužilaštva, Policija Brčko distrikta prošle sedmice uhapsila je M.K. i S.K. zbog sumnje da su zadnjih nekoliko mjeseci u tom gradu, nakon provaljivanja u zatvorene objekte, oduzimali imovinu privrednih subjekata i građana.

“Oni su, zajedno s 24-godišnjim D.N., osumnjičeni da su od jula do početka novembra, pojedinačno ili saizvršilaštvu, čak dvadeset puta provalili u trgovinske i zanatske objekte, sportske kladionice te u porodične kuće i automobile, odakle su zatim oduzimali pronađeni novac i druge vrijednosti. Sumnja se da su njih dvojica zajedno odgovorni za četiri slučaja, a da je u devet navrata S.K. nastupao sam, dok je M.K. počinio sedam teških krađa, sam ili u saizvršilaštvu s D.N.”, precizirali su iz brćanskog tužilaštva.

Pošto su otkriveni i dovedeni u direktnu vezu s krivičnim djelima, Policija Brčko distrikta prošle sedmice lišila je slobode M.K. i S.K, te ih je nakon kriminalističke obrade predala Tužilaštvu.

“Njih je dvojicu potom u tužilačkim prostorijama ispitao postupajući tužilac nastavivši njihovo krivično procesuiranje. Da bi osiguralo njihovo daljnje prisustvo i uspješno vođenje krivičnog postupka, Tužilaštvo je odmah podnijelo prijedlog sudu da im obojici odredi pritvor. Odlučivši po prijedlogu u zakonskom roku od 24 sata, Osnovni sud Distrikta odredio im je pritvor u trajanju od jednog mjeseca”, dodali su iz tužilaštva.

Neovisno od odluke po žalbi, koju pritvoreni mogu izjaviti Apelacionom sudu u tom gradu, Tužilaštvo i Policija nastavljaju istragu protiv trojice osumnjičenih za krivično djelo teške krađe.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija