Već deset godina prolaz začepljen: Svaka veća kiša znači poplavu na ulici!

Već deset godina prolaz začepljen: Svaka veća kiša znači poplavu na ulici!


Više od deset godina u centru Potočara kod Srebrenice začepljen je propust u dužini od 200 metara i nakon padavina voda teče ulicom stvarajući probleme prolaznicima, a ponajviše učenicima ovdašnje škole, koji od prskanja vozila ne mogu preći preko ulice.

Blokada saobraćajnice

Godinama su mještani ovog naselja općinsku vlast upoznavali o ovom problemu, ali za njihove nevolje niko ne mari. Stoga su naredne sedmice najavili blokadu glavne saobraćajnice Srebrenica – Bratunac i to u jutarnjim satima kada općinski i drugi uposlenici idu na posao. Zbog ovog problema i roditelji 140 djece područne škole Potočari najvaljuju bojkot nastave.

Ibrahim Avdić, predsjednik Mjesne zajednice Potočari, kaže da se nekoliko puta obraćao lokalnoj zajednici da riješe problem propusta. odgovori su stizali da to nije u nadležnosti općine, kao što nije u nadležnosti „Zvornikputeva“, nego da je to nadležnost „Puteva“ Republike Srpske, ali i od njih nikava odgovora.

Zapušeni propust

Dževad Tuljković, vlasnik jedinog restorana u Potočarima, kaže da s zapušenim propustom on i ovo naselje više od deset godina imaju problema. kaže da stalno mora dežurati da voda ne uđe u restoran, a prljava voda ispod automobilskih točkova ide na zidove i stakla restoran.

– Najmanje padavine nama godinama stvaraju probleme. Voda ide ulicom, djeca iz škole gaze po vodi, a tu je opasnost od prolaza vozila, ispod kojih voda ugrožava pješake. Godinama smo upozoravali lokalnu zajednicu na naš problem, ali niko za to ne mari – žali se Tuljković.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija