Detalji stravičnog napada na baušteli: Pretukao kolegu iz BiH čekićem, bori se za život u Austriji

Detalji stravičnog napada na baušteli: Pretukao kolegu iz BiH čekićem, bori se za život u Austriji


Svađa između dvojice građevinskih radnika (40 i 56 godina) u Tirolu završila je za jednog na hitnoj, za drugoga uhićenjem.

“Već neko vrijeme dolazilo je do sukoba između dva radnika iz BiH. Tako je bilo i 4. studenog, kada su njih dvojica bili na gradilištu u Trinsu (okrug Innsbruck-Land)”, javlja Fenix.

Nakon te svađe, 56-godišnjak je otišao u kontejner na gradilištu na ručak. U 12.30 sati 40-godišnjak je iznenada ušao u kontejner i šiljatim čekićem nekoliko puta udario kolegu po potiljku.

Stariji je zbog toga zadobio teške ozljede, morali su ga spašavati vatrogasci, a zatim je prebačen u kliniku u Innsbrucku. A 40-godišnjak je uhićen.

Kulminirala svađa bh. radnika na baušteli: Mlađi starijeg premlatio šiljatim čekićem

Portalu Crna Hronika javila se i kćerka pretučenog radnika. Tvrdi da je drugi radnik psihički bolesnik kojeg je njen otac učio i sa sobom vodio da bi zaradio koju paru.

“Ušao je jadan u kontejner da ruča, a ovaj s leđa, iz čista mira, počeo da mu zadaje udarce u glavu. Imaju svjedoci. Moj otac se bori za život. Ne dao Bog nikome ovakvo nešto da doživi” – kazala je kćerka napadnutog bh. radnika.

“Moj otac ako nije nekog pomogao, sigurno nije ni naštetio. On je s dotičnim putovao zajedno u Austriji, želio mu pomoći, bilo mu žao što se nalazi i živi u teškim uslovima. Čak i umjesto njega radio dodirne poslove, ne bi li se dotični bar malo izvukao iz bijede” – otkrila je za portal Crna Hronika šokirana kćerka.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija