Postavljen spomenik na Kazanima: Svečano će biti otkriven u ponedjeljak 15. novembra.

Postavljen spomenik na Kazanima: Svečano će biti otkriven u ponedjeljak 15. novembra.


Spomenik će biti otkriven u ponedjeljak 15. novembra

Spomenik u znak sjećanja na Sarajlije koje su likvidirali odmetnuti pripadnici Armije BiH koji su osuđeni za ovaj zločin, postavljen je na Kazanima.

Iako je zvanično otkrivanje ovog spormenika trebalo biti upriličeno 9. novembra, na dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, koji je u Sarajevu proglašen i Danom sjećanja na žrtve na Kazanima, to je odgođeno zbog vremenskih neprilika.

Ako ne bude novih odgađanja, kako nam je saopćila gradonačelnica Benjamina Karić, spomenik bi trebao biti svečano otkriven u ponedjeljak 15. novembra.

Nažalost, na spomeniku “vrijednom” 350 kilograma, osim poruke da će se Sarajevo sjećati žrtava, kao i imena nastradalih, neće se nalaziti i ko ih je likvidirao.

Naprosto, ni gradonačelnica Benjamina Karić nije imala hrabrosti da predloži, a Gradsko vijeće da usvoji tekst na kojem bi bilo nedvosmisleno naznačeno ko su zločinci, a ko su žrtve.

Ako već Karić nije imala hrabrosti da na kamenu ukleše istinu, pojavili su se prijedlozi predstavnika stranaka koje čine Gradsko vijeće Sarajeva. Međutim, ni njihovi prijedlozi nisu uvaženi piše Oslobođenje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija