(FOTO) Učenici se više neće smrzavati: Škole u Zavidovićima napokon dobile nove kotlovnice

(FOTO) Učenici se više neće smrzavati: Škole u Zavidovićima napokon dobile nove kotlovnice


U dvije škole u Zavidovićima završena je ugradnja centralnog sistema grijanja na pelet, a vrijednost ova dva projekta iznosila je 190.000 KM, saopćeno je iz Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Ugradnja kotlovnica na pelet izvršena je Prvoj osnovnoj i Srednjoj tehničkoj školi u Zavidovićima, a sredstva za ovaj projekt osigralo je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Resorni ministar Spahija Kozlić rekao je da je utopljavanje škola i zamjena starih kotlovskih postrojenja na ugalj kotlovima na eco friendly goriva, kao što je pelet, jedna od ključnih politika ove vlade.

(FOTO) Kao da nije 21. vijek u Zavidovićima: Ovako se griju učenici u Srednjoj tehničkoj školi

“Naša strategija je da gdje je god moguće izbacimo iz upotrebe fosilna goriva. To činimo postepeno vlastitim sredstvima ili zajedničkim ulaganjima sa našim partnerima. Na taj način smanjujemo zagađenje okoliša, ostvarujemo uštede i stvaramo bolje uslove za boravak i učenje”, rekao je ministar Kozlić.

Ugradnja novog sistema grijanja očekuje se u još nekoliko škola na području Zeničko-dobojskog kantona sukladno prihodima od projekata na koje je ministarstvo apliciralo te iz budžeta kantona.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija