Novinari kao mete uoči protesta u Srbiji: Zaposlenima N1 i njihovim porodicama upućene prijetnje

Novinari kao mete uoči protesta u Srbiji: Zaposlenima N1 i njihovim porodicama upućene prijetnje


Dan uoči najavljenih građanskih protesta u Srbiji, televiziji N1, njenim zaposlenima, ali i članovima porodica zaposlenih upućeno je nekoliko prijetnji putem društvenih mreža i elektronske pošte.

U jednoj objavi na Twitteru, osoba sa korisničkim imenom @JerinaOpicena napisala je – „U subotu kada @N1infoBG počne sa huškanjem na bratoubilački rat, upasti na @N1infoBG prekinuti program, ne vršiti nasilje, sve ih isterati na ulicu. Ne može niko ilegalno poslovati u Srbiji, propagirati fašizam, pozivati na građanski rat. Ako država ne reagujemo #Mi333 hoćemo“.

https://twitter.com/JerinaOpicena/status/1466394341719650310?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1466394341719650310%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Frs.n1info.com%2Fvesti%2Fdan-uoci-protesta-zaposlenima-n1-i-njihovim-porodicama-upucuju-pretnje%2F

U drugoj poruci koja je stigla na mail adresu redakcije, osoba koja se predstavlja kao Simo Perić napisala je – „Moje podatke imate. Nije lažni profil. Želim reći da sutra ne plačete šta se dogodilo ili šta se vašim bližnjim dogodilo. VI , baš VI , N1 ste uzrok , povod i bićete žrtve. Ne vjerujete?“.

Televizija N1 je o ovim prijetnjama obavijestila nadležne institucije i Stalnu radnu grupu za bezbjednost novinara.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija