Protesti ispred UN-a u Bonnu: Ne dajte da nam dijele Bosnu

Protesti ispred UN-a u Bonnu: Ne dajte da nam dijele Bosnu


U njemačkom gradu Bonnu su danas organizirani protesti naziva “5 do 12” zbog političke krize koja vlada u Bosni i Hercegovini.

Proteste su ispred zgrade UN-a organizirali članovi bh. udruženja Pangea Netzwerk, Amanet i Medžlis Sjeverne Rajne-Vastfelije i Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj, a počeli su u 11:55 sati.

Okupljeni su sa sobom nosili i transparente na kojima piše “Pomozite, pamtit ćemo”. Osim toga, Bonnom su se vijorile zastave BiH i pjevale bosanske pjesme. O tome je izvještavao novinar DW-a Mehmed Smajić.

Natpisima koji su se našli na velikom formatu, upućena je poruka UN-u: “Ispravite grešku” i “Operite savjest, ovo je prilika”. Bosanci i Hercegovci ovim okupljanjem zapravo apeluju na UN da kao četvrta sila u svijetu reaguju i sačuvaju suverenitet BiH koji secesionističke sile pokušavaju urušiti.

“Aktuelna politička kriza u Bosni i Hercegovini dostigla je vrhunac. Mi želimo dati primjer i podići naš glas za jedinstvo Bosne i Hercegovine”, kazali su organizatori.

Podsjećamo, jučer su u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojeni zaključci kojima se otvara put za prijenos nadležnosti sa države na entitete.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija