Detalji likvidacije Mehmeda Ramića u Sarajevu: Usmrtili ga hicima iz vozila u pokretu

Detalji likvidacije Mehmeda Ramića u Sarajevu: Usmrtili ga hicima iz vozila u pokretu


MUP Kantona Sarajevo objavio je izvještaj o jučerašnjoj pucnjavi u sarajevskom naselju Pofalići u kojoj je ubijen mladić Mehmed Ramić.

Navijači Željezničara se opraštaju od likvidiranog Mehmeda Ramića u pucnjavi na Pofalićima

Policija je, kako se navodi, u 21.15 sati obaviještena da je na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića-Zmaja od Bosne, u općini Novo Sarajevo, iz vozila u pokretu u pravcu drugog vozila upotrijebljeno vatreno oružje i da ima povrijeđenih lica.

“Izlaskom na lice mjesta potvrđeni su navodi prijave. Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovali su smrt M.R., rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen”, stoji u izvještaju policije.

Kako smo već objavili, riječ je o Mehmedu Ramiću.

Dalje se navodi da je na mjestu doga đaja zatečen A.J., rođen 1991. godine, nastanjen u Sarajevu.

Jašarević i Ramić se poznavali od ranije: Sukob kulminirao na ulici u Sarajevu

“U 23.50 sati A.J. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, navode iz MUP-a.

Klix.ba je pisao da je riječ o Amelu Jašareviću, zvanom Šaja, a motiv nije poznat, osim toga da su se ranije ove sedmice posvađali.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

“Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, u vezu sa izvršenjem opisanog krivičnog djela može se dovesti i lice A.K., rođen 1991. godine, nastanjen u Sarajevu, za kojim se traga. Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela”, zaključuje se u informaciji.

Zbog likvidacije Mehmeda Ramića policija traga za Adelom Kabašem

Za Klix.ba je potvrđeno da se traga za Adelom Kabašem.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija