Oglasio se Fuad Kasumović: Imam obostranu upalu pluća, evo kako ću djelovati u narednom periodu povodom mog hapšenja

Oglasio se Fuad Kasumović: Imam obostranu upalu pluća, evo kako ću djelovati u narednom periodu povodom mog hapšenja


Iako sa obostranom upalom pluća, koju sam dobio u kazamatima, odnosno zatvorima Sarajeva i MUP-a ZDK, došao sam na posao, rekao je Kasumović

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović dobio je veliku podršku građana Zenice u teškim trenucima za njega, kada je završio u pritvoru zbog predmeta “Zenicatrans”.

Ne može se usaglasiti ni Nacrt budžeta za 2022. godinu

Kasumović je pušten na slobodu, a prilikom izlaska iz pritvora dočekao ga je i pozdravio veliki broj Zeničana. Sada se oglasio i sam Kasumović, koji je putem društvenih mreža poslao poruku koju prenosimo u cjelosti:

– Poštovani građani Zenice ali i Bosne i Hercegovine,

Neizmjerno vam hvala za podršku koju ste mi pružali proteklih dana. Iako sa obostranom upalom pluća, koju sam dobio u kazamatima, odnosno zatvorima Sarajeva i MUP-a ZDK, došao sam danas na posao kako bih zaposlenicima Gradske uprave Zenica, javnih ustanova i preduzeća potpisao plaće, te riješio druge nagomilane administrativne poslove.

Također, kako bih ispoštovao mjere zabrane suda, morao sam neke svoje pomoćnike i saradnike poslati na prinudni godišnji odmor. Svjestan sam kako na taj način uskraćujem zaposlenicima njihovo pravo na rad, međutim nisam imao izbora. To će ozbiljno ugroziti rad Gradske uprave jer bez pomoćnika ne mogu usaglasiti ni Nacrt budžeta za 2022. godinu.

Nerazumno hapšenje

Zbog mog nerazumnog hapšenja, po preporuci mojih ali i drugih advokata, o ovom procesu izvjesno vrijeme neću davati izjave, niti istupati u javnosti.

Iako to nije u skladu sa mojim temperamentom i opredjeljenjem da u svome i radu Gradske uprave Zenica neću imati tajni prema sugrađanima, ispoštovat ću te preporuke, te vas molim za razumijevanje.

Kada su u pitanju moje redovne i aktivnosti Gradske uprave Zenica, javnost će, kao i do sada, biti blagovremeno i istinito informisana. Vaš gradonačelnik, Fuad Kasumović – naveo je u poruci.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija