MUP SBK: Poduzeli smo sve radnje uoči dolaska Milanovića, njegova sigurnost ne bi bila ugrožena

MUP SBK: Poduzeli smo sve radnje uoči dolaska Milanovića, njegova sigurnost ne bi bila ugrožena


Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (SBK) za Klix.ba su potvrdili da nisu postojale nikakve indicije o ugroženosti sigurnosti predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je danas trebao posjetiti Travnik i Novu Bilu.

Glasnogovornik Hasan Hodžić kaže da MUP SBK nije došao do informacija koje bi ukazivale na ugroženost predsjednik Republike Hrvatske tokom kretanja i boravka na području ovog kantona.”Sigurnosna situacija u našem kantonu je zadovoljavajuća po svim sigurnosnim parametrima, a ako posmatramo posljednjih nekoliko godina uočavamo stalnu tendenciju poboljšanja sigurnosti na našem području”, rekao je.

Istakao je da je MUP SBK blagovremeno poduzeo sve neophodne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju osiguranja kretanja i boravka predsjednika Republike Hrvatske na ovom području.

“To između ostalog podrazumijeva sačinjavanje potrebnih planova osiguranja kao i formiranje rukovodnog štaba na niovu MUP-a koji bi rukovodio svim aktivnostima koje su predviđene navedenim planovima. Kako bi navedeno osiguranje proteklo uredno, planiran je angažman više timova temeljne i kriminalističke policije, kao i pripadnika Jedinice za javni red i mir i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK”, izjavio je Hodžić.

Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, ranije danas je potvrdio za Klix.ba da nisu postojali nikakvi podaci o sigurnosnim prijetnjama uoči planiranog dolaska predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, a da je posjeta planirana u saradnji i sa kolegama iz Hrvatske.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija