Nešić: “Niko ne urušava BiH kao što to rade funkcioneri SDA”

Nešić: “Niko ne urušava BiH kao što to rade funkcioneri SDA”


Nazivati Srbe genocidašima je anticivilizacijski čin, naveo je Nešić

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić najoštrije je osudio izjave Šemsudina Mehmedovića, poslanika SDA u Predstavničkom domu PS BiH, kazavši da ”niko ne urušava BiH kao što to rade funkcioneri SDA svojim izjavama punim mržnje prema druga dva naroda”.

– Nedopustivo je i kao suza čisto krivično djelo izazivanja nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti, nazivati jedan narod, entitet i njegove institucije “genocidašima”. Očekujem da Tužilaštvo BiH pokaže jednako efikasnost i u ovom slučaju, kao što je efikasno po pitanju otvaranja istraga protiv funkcionera RS – kazao je Nešić.

Dodao je da je “srpski narod slobodarski narod i da nijedan evropski narod nije toliko stradao u prošlom vijeku, uvijek se boreći protiv fašizma i osvajača”.

– Nazivati Srbe genocidašima je anticivilizacijski čin. Strašno je da 25 godina nakon rata, ratni lideri još šire spiralu zla i mržnje, nanoseći najviše štete upravo svom narodu – mišljenja je Nešić.

Kaže i kako se ”zlo uvijek obije o glavu onom ko ga sije”.

– RS je vječna dok je njenog naroda, a Mehmedovićeve poruke su nam opomena da budemo budni i da je uvijek čuvamo jer bez nje nam nema ni života – rekao je Nešić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija