(FOTO) Nemar nadležnih: Voda danima teče ulicom u Sarajevu, sada sve zaledilo

(FOTO) Nemar nadležnih: Voda danima teče ulicom u Sarajevu, sada sve zaledilo


Veliki minusi do kosti su ogolili sav nerad i nemar nadležnih komunalnih službi ali i preduzeća “Vodovod i kanalizacija” iz Sarajeva. Naime, iako je snijeg odavno prestao da pada glavne ulici i trotari u glavnom gradu i dalje su okovani ledom i nisu posuti adekvatnim materijalom koji spriječava nastanak poledice.

Ipak, najteža situacija je u prigradskim naseljima pogotovo na Aneksu u Novom Gradu gdje su ulice, zbog curenja vode i kvarova na mreži, bukvalno prekrivene debelim slojem leda. Očajni mještani, kako kažu, već duže vremena mole ekipe ViK-a da izađu na teren.

– Mjesec dana curi voda u Muftije Džabića broja od 1 do 5. Stvorili su se krateri leda. Otežano je kretanje autima, a pješacima pogotovo. Danas se u ogromnoj ledenoj rupi zaglavilo vozil i oštetilo točak. Mogao je neko stradati. Također, nije očišćen ni prilaz lokalnoj ambulanti – ispričali su ogorčeni građani.

Na njihove vapaje oglušili su se i iz MZ Aneks.

Nakon naše objave javili su nam se čitatelji i iz Orahovačke ulice u Sarajevu. Kako kažu, kvar su prijavili 13. septembra prošle godine, a nakon toga su ViK zvali više puta. Ništa nije urađeno, a od jutros je ulica pretvorena u ledenu plohu. Prema onome što tvrde građani, rečeno im je da nisu hitan slučaj, kada su jutros ponovo zatražili intervenciju.

Inače, u ovoj ulici živi dosta starijih osoba, pa je njihovo kretanje jako opasno po zaleđenoj ulici, piše Avaz.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija