Kontinuitet korupcije u GP BiH: U policijskoj akciji “Staza” priveden i granični policajac

Kontinuitet korupcije u GP BiH: U policijskoj akciji “Staza” priveden i granični policajac


 

U Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predat je dio od 19 uhapšenih u akciji “Staza”, koja je provedena na području Foče, Trebinja i drugih općina, a prilikom koje je otkriveno 400 kg droge.

Policija RS-a nastavlja ispitivanje privedenih, koje zatim u skladu sa zakonom predaju Tužilaštvu BiH. Iz te institucije su nam potvrdili da je njihovo predavanje u toku te da će tokom dana biti poznato više detalja o aktivnostima Tužilaštva u ovoj akciji.

Osumnjičene će saslušati i državni tužilac, nakon čega će biti odlučeno o zahtjevu za pritvor.

Inače, jučer je provedena akcija pretresa i privođenja s ciljem suzbijanja kriminalnih aktivnosti proizvodnje i distribucije droga. Osim marihuane, pronađena je i specijalna oprema namijenjena proizvodnji narkotika, a među privedenim ima i ovlaštenih službenih osoba, koje se sumnjiče za pružanje podrške kriminalnim grupama piše Klix.

Kontinuitet korupcije u redovina Granične policije BiH

Jedan od privedenih osoba u ovoj akciji je i policijski službenik Granične policije Bosne i Hercegovine koji je raspoređenu u Jedinici Granične policije Višegrad – saznaje portal Crna-Hronika.

Afera zbog prijem kadeta u Graničnoj policiji BiH: SIPA privela jednu osobu zbog primanja mita

Ukupno 19 privedenih sumnjiči se za više krivičnih djela povezanih s krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i nedozvoljenog prometa oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene.

U Tužilaštvo BiH predato 11 kriminalaca i 1 policajac koji su lišeno slobode u akciji “Staza”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija