Bankar Adnan Ribić obećao klijentima zatvoriti kredit ako mu daju po 5.000 KM

Bankar Adnan Ribić obećao klijentima zatvoriti kredit ako mu daju po 5.000 KM


Optuženog su prilikom preuzimanja novca 2020. godine uhapsili pripadnici MUP-a KS, tačnije, Odjela za privredni kriminal, u jednom od sarajevskih kafića

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Adnana Ribića zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Optuženi se tereti da je tokom jula i augusta 2017. godine u Kiseljaku i u Sarajevu kao odgovorna osoba u Hypo Alpe Adria Bank, uvjerio dva klijenta banke da će im zatvoriti hipotekarni kredit na ime duga, ukoliko mu za tu “uslugu“ daju novac u iznosu od po 5.000 KM.

Optuženog su prilikom preuzimanja novca 2020. godine uhapsili pripadnici MUP-a KS, tačnije, Odjela za privredni kriminal, u jednom od sarajevskih kafića.

Postupajući tužilac predložio je za glavni pretres saslušanje 10 svjedoka, vještaka i izvođenje dokaza pribavljenih provođenjem posebnih istražnih radnji i više materijalnih dokaza, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva KS.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija